Рецепти для мультиварки

Гречані котлети з грибами в мультиварці

17.09.2015

Котлети з грибів з гречкою

Гречані котлети з грибами в мультиварці

Вийшла вчора в ліс. Дивлюся грибочки на пеньку. Думала поганки. Придивилася. ба! Опеньки! Зібрала. Подивилася по сторонах — дивлюсь ще і ще дружні сімейки опеньків. Принесла додому і, не довго думаючи, вирішила з них приготувати грибні котлети. А в якості наповнювача, або навіть швидше за все для зв’язки, у мене гречка. Отакі гречаники з грибами виходять і, зрозуміло, я приготувала гречані котлети з грибами в мультиварці.

Взагалі-то, гречаники. за визначенням, це коли гречка з м’ясним фаршем або з печінкою. А у мене ось з грибочками. Для зв’язки в грибний фарш замість гречаної каші можна додати картоплю, яйця, манку або борошно. Але з борошном ми не дуже любимо, а поєднання гриби-картопля вже трохи набридло. Тут же теж відмінне поєднання. До того ж, любимо і гречку, і гриби. На вигляд котлети виходять може і «страшні». І зовсім не фотогенічні. Власне, а з чого б їм бути красенями і фотомоделями? Гречка темна, відварні гриби, тим більше опеньки, ще темніше. Але зате який смак! Повірте, гречані котлети з грибами у вас на столі точно не затримаються на довго.

Інгредієнти

  1. лісові Гриби (свіжі) — 1 кг
  2. Гречка (зварена) — 2-2,5 склянки (об’єм 250 мл)
  3. 1-2 цибулини
  4. Яйце — 1-2 штуки
  5. Сіль і чорний мелений перець — за вашим смаком
  6. Борошно для панірування
  7. Масло олію — для смаження

Гречані котлети з грибами в мультиварці

Як приготувати котлети з грибів з гречкою в мультиварці

1. Опеньки (або інші лісові гриби, спочатку треба відварити. Я вже відварила і розповім як. Робила це в каструлі на газу (в мультиварці не ризикую, так як при варінні вони занадто піняться). Грибочки, які перебрала, промила і отмочила у воді кілька годин, складаю в каструлю, заливаю водою, доводжу до кипіння. Після закипання зменшую вогонь і, гриби варяться хвилин 15-20. При цьому знімаю піну. Далі опеньки відкидаю на друшляк і промиваю водою з-під крана. Залишаю в друшляку, щоб стекла вся вода.

Гречану крупу зараз буду варити, так як для котлет вона потрібна вже у вигляді розсипчастої каші. Ще нам знадобляться цибулю, один або два яйця (дивлячись який розмір, я спочатку взагалі про них забула), сіль і перець. Панірувати котлети будемо в пшеничного борошні, а смажити на рослинній олії.

2. Гречану кашу варимо, природно, в мультиварці. Пропорції один до двох. У мене півтора мультистакана крупи і три мультистакана води. Трохи додала солі. Готувалася гречка на режимі «Рис» тиск «1». У Oursson MP5010PSD час варіння визначає сама програма.

Гречані котлети з грибами в мультиварці

3. Тепер треба посмажити нарізану цибулю. Роблю це також в Oursson (після гречки, чашу навіть не мила) — режим «Випічка» з відкритою кришкою. Масла багато не треба.

Гречані котлети з грибами в мультиварці

4. Потім дістаємо м’ясорубку. Прокручуємо гриби, обсмажені цибулю і гречку.

Гречані котлети з грибами в мультиварці

5. Перемішуємо компоненти, пропущені через м’ясорубку. Вбиваємо туди яйце, солимо і перчимо. Ретельно перемішуємо. Маса повинна вийти липка і не рідка. У разі, якщо рідка (так може бути, коли погано відтиснуті гриби перед проворачиванием), треба додати ще трохи гречки. Чи ложку-дві борошна.

Гречані котлети з грибами в мультиварці

6. Робимо з гречано-грибного «тесту» котлети і обвалюємо їх у борошні.

Гречані котлети з грибами в мультиварці

7. І приступаємо до їх смаженні. Розігріваємо мультиварку з налитим в чашу рослинним маслом (режим «Випічка»). Викладаємо котлети.

Гречані котлети з грибами в мультиварці

9. Котлети подаємо до столу гарячими. До них добре підійдуть будь-які свіжі овочі, а також малосольні огірочки. Смачно подати котлети зі сметаною або сметанним соусом.

Гречані котлети з грибами в мультиварці

Короткий опис статті: рецепти для мультиварки Як приготувати котлети з гречкою і грибами в мультиварці, покроковий рецепт з фото. гречані, гречка, котлети, гриби, мультиварка

Джерело: Гречані котлети з грибами в мультиварці

Також ви можете прочитати