Мультиварка рецепти

Бісквіт в мультиварці (покроковий рецепт з фото) Кулінарний портал

29.09.2015

Бісквіт в мультиварці (покроковий рецепт з фото)

Автор:Юлія Тім Бісквіт в мультиварці (покроковий рецепт з фото) Кулінарний портал

Мультиварка в ряді випадків може замінити духова шафа, особливо якщо останній не ідеальний. З «диво-каструлькою» все дуже просто: замісив тісто, включив потрібну програму і радій в передчутті відмінного результату. І немає ніяких протягів, пересушування та інших негативних моментів.

У цьому рецепті я покажу, як приготувати бісквіт в мультиварці. Це базовий варіант, на основі якого Ви легко можете робити фруктові і ягідні пироги або торти. Готую в мультиварці Поларіс 0517 AD, в техніці інших фірм час випікання потрібно виставляти у відповідності з особливостями моделі.

Як приготувати рецепт бісквіт в мультиварці:

Бісквіт в мультиварці (покроковий рецепт з фото) Кулінарний портал
2) Борошно просіяти 1-2 рази через дрібне сито, щоб збагатити його киснем і позбавити від можливих грудочок.

Бісквіт в мультиварці (покроковий рецепт з фото) Кулінарний портал
3) В цілях експерименту я вирішила приготувати бісквіт в мультиварці з додаванням розпушувача, тому просіяла його разом з борошном. Особливого ефекту не помітила, хіба що випічка вийшла більш пористою.

Бісквіт в мультиварці (покроковий рецепт з фото) Кулінарний портал
4) Яйця збити міксером в піну.

Бісквіт в мультиварці (покроковий рецепт з фото) Кулінарний портал
5) Коли рівень яєчної піни підросте, додати цукор, продовжуючи збивати суміш.

Бісквіт в мультиварці (покроковий рецепт з фото) Кулінарний портал
6) Збивати до тих пір, поки маса не побіліє. Вона повинна стати гладкою, ніжною, ледве щільною.

Бісквіт в мультиварці (покроковий рецепт з фото) Кулінарний портал
7) Щоб не осадити яєчну масу, борошно краще вмішувати лопаткою, а не міксером. Поступово подсеивать її в чашу з тестом, вмішуючи акуратними рухами знизу вгору. Лопатка (можна використовувати вилку) повинна піднімати шар тіста вертикально, не здійснюючи горизонтальних помешивающих рухів по колу. Такий спосіб додавання борошна дозволяє зберегти легкість, пишність тесту.

Бісквіт в мультиварці (покроковий рецепт з фото) Кулінарний портал
8) Чашу мультиварки змастити шматочком вершкового масла. Змащувати потрібно тільки дно і пару сантиметрів вгору від нього. Стінки краще залишити сухими: по ним, чіпляючись за суху поверхню, буде добре підніматися бісквіт. Тісто акуратно перемістити в чашу, допомагаючи собі лопаткою.

Бісквіт в мультиварці (покроковий рецепт з фото) Кулінарний портал
9) Кришку мультиварки закрити, включити режим «Випічка». У Поларіс час за замовчуванням — 1 годину, і це ідеальний варіант в даному випадку. Нічого міняти не потрібно, залишається тільки натиснути «Старт». Відлік часу почнеться відразу ж, тому рівно через 1 годину випічка вже буде готова.

Бісквіт в мультиварці (покроковий рецепт з фото) Кулінарний портал
10) Коли пролунає сигнал про готовність, потрібно відключити мультиварку. Відкрити кришку, накрити чашу рушником (щоб різко не охолоджувати бісквіт) і витягти її назовні. Через кілька хвилин можна витягати смачно пахне випічку. При необхідності провести лопаткою вздовж боковинок бісквіта, відокремлюючи його від стінок чаші.

Бісквіт в мультиварці (покроковий рецепт з фото) Кулінарний портал
11) Щоб витягнути бісквіт з мультиварки, зручніше за все буде скористатися вкладкою-пароваркою. Її потрібно встановити на чашу. Потім, притримуючи вкладку, перевернути чашу з випічкою догори дном.

Бісквіт в мультиварці (покроковий рецепт з фото) Кулінарний портал

Короткий опис статті: мультиварка рецепти Кулінарний портал Печенюка кулінарні рецепти, рецепти салатів, рецепти тортів, рецепти пирогів

Джерело: Бісквіт в мультиварці (покроковий рецепт з фото) — Кулінарний портал Печенюка

Також ви можете прочитати